Panduan iklan di FB, Instagram tanpa kos

Tip power yang dikongsi oleh pakar pemasaran internet.

Sangat berkesan jika anda buat 100%.

Nak buat boleh, tak buat pun tak apa…

✔ Add friend FB sehingga maksimum 5000 orang.  Jika dah capai, buat cleanup.. buang yang tak aktif, add yang baru.

✔ Add followers instagram ke 10,ooo orang.

✔ Iklan 6 kali sehari

3 Tips dapatkan sales setiap hari.

Waktu Post Status Paling Sesuai:-

✅Waktu Pagi : 6.15am – 7.00am (pengguna FB tegar akan login)

✅Masuk Keja : 8.00am – 10.00am (ni yang boleh akses FB di tempat kerja)

✅Lunch Hour : 12.30pm – 2.00pm (sambil tunggu waktu lunch, layan FB)

✅Selepas Lunch : 2.30pm – 3.00pm (layan FB sebelum sambung kerja)

✅Sebelum Balik : 5.30pm – 6.15pm (tunggu nak checkout)

✅Lepas Isyak : 9.00pm – 12am, kadang2 terlajak 1am – 2am.

❗WAKTU PALING HOT❗

?10 pagi , ?12 tengah hari, ?3 petang, ?5 petang, ?9 malam, ?10 malam

✔Follow up seminggu sebelum gaji.

==========
FOLLOW UP!
FOLLOW UP!
FOLLOW UP!
==========

Menjadi kebiasaan prospek apabila selepas sesi close sale atau selepas bertanya tentang produk, mereka tidak terus membeli.
.
Banyak faktor yang mempengaruhi sebenarnya.

+ Prospek tunggu gaji
+ Belum faham sepenuhnya tentang produk
+ Nak bincang dengan pasangan dahulu
+ Survey harga
+ Tangguh dulu
+ Lupa
+ dan lain2

Itu antara sebab-sebab mereka tidak membeli lagi. Ingat mereka BELUM lagi membeli. Tidak bermakna mereka TIDAK MAHU membeli.
.
Cara untuk kita tahu prospek nak membeli atau tidak, adalah dengan FOLLOW UP. Tanya sekali lagi mereka masih berminat atau tidak.
.
Rugilah kalau kita tak bertanya jika sebenarnya propsek memang betul-betul mahu beli tapi mungkin dia lupa, tak tahu cara membeli sebagainya.
.
Macam mana nak follow up?
.
Ada beberapa cara untuk kita follow up.
.

1. Tanya direct terus adakah prospek masih berminat.

Cth: Salam bro/sis, adakah bro/sis sudah buat keputusan nak membeli? ?

atau

-Salam, bro/sis masih berminat untuk dapatkan xxx? ?

-mahu beli berapa yaa? ?

-mahu xxx atau yyy ye? ?

2. Tanya prospek apa yang belum difahami

Cth: Salam, semalam saya sudah ceritakan berkenaan @#$%^. Boleh tahu ada apa-apa pertanyaan lagi? Jika sudah faham, bro/sis berminat?
.

3. Follow up URGENCY

Cth: Salam. Boleh tahu masih berminat dengan produk kami. Untuk makluman, stok adalah terhad. Jika mahu, boleh dapatkan segera.

Atau

– Saya sudah reserve stok ayam goreng untuk tuan. jika tuan tak mahu, saya beri kepada orang lain ?
.

4. Beri testimoni lagi

Cth: Salam tuan/kak. saya nak kongsi satu lagi testimoni dari pengguna kami. Tuan/kak boleh tengok dulu gambar ya.

Tuan/kak berminat?
.

5. Beritahu kesibukan anda

Cth. Salam tuan. Alhamdulillah hari ni ramai bertanya dan dapatkan produk kami. Tak menang tangan dah. Tuan berminat nk dapatkan hari ni?
.
6. Beri Bonus

Cth: Salam tuan. Tuan masih berminat. Jika tuan dapatkan hari ni, saya beri BONUS berganda pada tuan iaitu [……..] . Tuan mahu?
.
Di atas adalah beberapa contoh ayat untuk mulakan perbualan untuk follow up. Boleh gunakan cara sendiri. Yang penting adalah anda perlu tanya adakah prospek masih berminat.
.

Bila nak follow up?

Selepas
-1 hari
-7 hari
-Time gaji
.
.
Sampai bila nak follow up?
.
Sampai lebam! Maksudnya sampai prospek berkata ” SAYA TAK NAK” baru stop.

Dah! gi cari prospek baru. Jangan paksa jika orang tak mahu?
.

———–

Tips dari PAKAR MARKETING ONLINE❗❗❗

1. Follow up semua customer yg belum buat payment.

2. Broadcast semua customer lama utk beritahu tentang produk baru atau sales. database sangat penting untuk simpan list customer

Setiap hari buat benda sama. Iklan, follow up, boost database.

Orang putih kata, Practice make Perfect.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *